Les 1: de Epiphora methode 

In deze eerste les is het volgende aan bod gekomen: 

- de werking van de Epiphora methode: doorbloeding, drainage, openen en een betere houding. 
- het oefenen met het knikken van het hoofd op een juiste manier. Zeg JA tegen de onderkin! 
- 3 oefeningen uit de reeks van oefeningen van de Epiphora 

Op deze pagina vind je ook nog een bonusoefening om je houding zacht te verbeteren: het zeepaardje.

Hoe maak je op de juiste manier de beweging met het hoofd?

Het is belangrijk dat je gaat voelen wat de juiste beweging is. Een beweging die jouw spieren en pezen niet overbelast. Maar wel een goede uitwerking heeft.

De reeks oefeningen:

In de cursus heb je een reeks met oefeningen gedaan. De eerste vier dagen doe je die alleen in de ochtend. Voel hoe het gaat. 

Heb je in de eerste dagen klachten die voelen als spanningsklachten (hoofd- of rugpijn), maak je bewegingen dan milder en experimenteer met de hoogte van je kussen en de zachtheid van je ondergrond. Heb je een hypermobiele aanleg, dan is liggen op een steviger ondergrond aan te raden.

Oefening: het zeepaardje 

Wil je je nekspieren en houding nog wat extra ondersteunen, beweeg dan af en toe als een zeepaardje. 
Mooi om te weten: de bijnaam voor de hippocampus (het deel in het brein dat tegen de hypothalamus zegt: produceer maar weer minder stresshormoon cortisol). Beweeg gracieus bij die beweging. Geen harde bewegingen, maar zacht en alsof je door het water beweegt. 

De energizers:

In de video hierboven zie je de drie activerende oefeningen die je kunt doen nadat je 's ochtends de Epiphora oefeningen hebt gedaan. Als je de oefeningen na een tijdje ook 's avonds voor het slapen gaat doen, laat je deze uiteraard achterwege.

Ademhalingsoefening en ontspanningsoefening. 

Met deze oefening maak je met behulp van een bodyscan de spieren in je lichaam zo zacht als mogelijk en maak je zo je ademhaling rustig. Zo ondersteun je jouw herstelproces.